Patrimonic

Proiecte speciale
Aici poți descoperi proiectele sociale pe care le susținem din încasări. 90% din profitul obținut este direcționat către facilitarea accesului la educație a copiilor cu deficiențe de vedere din cadrul școlilor și liceelor speciale.

Proiecte speciale

Pe lângă activitatea economică, avem o misiune socială importantă: să ajutăm tinerii instituționalizați cu deficiențe de vedere să aibă acces la educație, pentru a se dezvolta armonios li a se putea integra mai ușor în societate.

Din păcate, situația actuală este limitativă în ceea ce privește accesul la o educație de calitate deoarece suportul didactic (materialele tiflotehnice suport) sunt scumpe și greu de găsit. De aceea, ne-am propus să îmbunătățim acest aspect prin proiectarea, crearea și distribuirea în școlile de profil a acestor tipuri de materiale.  

Credem în educația democratică și într-o societate incluzivă, de aceea direcționăm peste 90% din profitul realizat spre aceast obiectiv.

Viziunea noastră este să participăm proactiv la promovarea culturii și valorilor noastre național printre turiștii români și cei străini. De aceea, ne dorim să oferim acestora suveniruri de calitate tuturor celor care vor o amintire palpabilă a perioadei petrecute în țara noastră și o emoție a celor văzute aici. Avem o mulțime de obiective turistice care merită văzute.

Pe lângă această componentă economică prin care dorim să impulsionăm turismul, avem o componentă socială prin intermediul căreia dorim să schimbăm viața unor copii. Grupul nostru țintă este format dintr-un număr de 30 de copii cu dizabilități de vedere care sunt instituționalizați în sistemul de învățământ special în țara noastră. Deși în țara noastră avem 1532 de copii cu deficiențe de vedere instituționalizați, ne-am dimensionat activitatea pentru a susține activitățile sociale pentru un grup țintă.

 

Grupul nostru țintă include:

  • copii cu ușoară deficiență de vedere;
  • copii cu medie deficiență de vedere;
  • copii cu severă deficiență de vedere;

 

Acești copii au nevoie de un mai mare acces la informație datorită handicapului pe care instituția educațională nu îl poate gestiona foarte bine. Aceștia nu au, de obicei, o copilărie la fel ca restul copiilor în care să se joace alături de alți copii care nu au astfel de probleme medicale. Pentru a le satisface curiozitatea și a le oferi libertatea de a explora lumea înconjurătoare, ne-am gândit la soluții pentru aceștia.

 

Ce le putem oferi include:

  1. A) machete care să reprezinte obiective importante din România: castele, cetăți, monumente.
  2. B) materiale cu caracter educativ, precum hărți tactile istorice, geografice și/sau fizice.
  3. C) machete de orientare la nivel individual, precum hărți de orientare ale instituției de învățământ sau altor instituții frecventate din zonă.
  4. D) machete de orientare la nivel de oraș care reprezintă țesutul urban al localitătii respective.
  5. E) alte tipuri de reprezentări tridimensionale, precum organe (la biologie), scheme sau ansambluri.

 

Ce importanță au aceste activități?

Poate par lucruri simple, dar pentru copii care nu pot vedea cerul, nu înțeleg cum arată Castelul Peleș sau cât de înaltă este turla unei biserici, acestea înseamnă foarte mult. Nu numai că îl ajută să descopere lucruri noi, să ducă o copilărie cât de cât normală, dar le lărgește orizonturile prin abundența de informații primite. Copiii nevăzători descoperă lumea prin intermediul mâinilor, degetelor și atingerii în general. De aceea, orice machetă pe care o poate atinge îl ajută să se dezvolte psihic mai bine, emoțional și intelectual, iar toate aceste direcții de dezvoltare îl ajută să se integreze în societate mai facil, mai rapid.

Ceea ce facem este să conectăm trecutul la prezent și de ce, nu la viitor. Dorim să creăm un viitor mai luminos pentru oamenii acestei țări și o experiență plăcută, cu amintiri de neuitat pentru toți cei care ne vor vizita.

Împreună răspândim binele în jur!

Galerie foto